Apotekskosmetika

Apotekets egen kosmetolog ger råd i valet av kosmetikprodukter, individuellt och enligt hudtyp. Välkommen att bekanta dig med högklassiga, vetenskapligt testade märkesprodukter som säljs endast på apoteket.

 

AcoAco

Svenska hudvårdsserien ACO innehåller ett stort och mångsidigt urval produkter för skönhetsvård, hudproblem samt personlig hygien. ACO:s sortiment innehåller både läkemedelspreparat och hudvårdsprodukter, bl.a. produkter som är speciellt framtagna för vård av akne, ansikte och kropp. ACO erbjuder även produkter för intimhygien och renhet samt en egen hudvårdsserie för barn, ACO Baby.

Produkterna i ACO:s lyxiga Cliniderm-serie vårdar huden på ett helhetsmässigt sätt och skyddar mot yttre påfrestningar såsom årstidsväxlingar. Viktigt vid vården av huden är att använda produkter som är utvecklade just för den egna hudtypen. Cliniderm-serien innehåller produkter för normal och blandhy, fet hy samt torr och känslig hy.

Till produktseriens egna sidor »

 

AvèneAvene

Vårdande hudvårdsserien Avène har utvecklats speciellt för känslig hud. Produkterna framställs av den franska läkemedelskoncernen Pierre Fabre och baserar sig på vatten från hälsokällan i Avène. Vattnets lugnande effekt på huden är känd ända sedan 1700-talet och idag har effekten bekräftats i ca 50 kliniska undersökningar. Produkterna innehåller ytterst små mängder allergena råvaror och alla preparat har genomgått kliniska tester under övervakning av hudläkare.

Till produktseriens egna sidor »

 

FavoraFavora

Finländska hudvårdsserien Favora passar bra även för känslig hy. Alla råvaror som ingår i produkterna är rena och säkra; produkterna innehåller varken färgämnen eller syntetiska doftämnen, däremot en stor mängd vårdande substanser. Särskilt viktigt för välbefinnandet hos känslig hud är en skonsam rengöring och en effektiv tillförsel av fukt och ämnen som skyddar huden. Favoras målsättning är en motståndskraftig och frisk hud som repar sig bra också efter olika påfrestningar.

Till produktseriens egna sidor »

 

La_roche_posay

La Roche-Posay

Expert på vård till känslig hud – över 25 000 hudläkare rekommenderar. La Roche-Posay har varit experter på vård till känslig hud sedan 1928. Alla produkter tas fram i samarbete med hudläkare mot bakgrund av deras behov och önskningar. La Roche-Posay hudvård är baserat på det thermalska källvattnet från La Roche-Posay, en källa i den lilla byn La Roche-Posay i Frankrike. De aktiva ingredienserna i produkterna är kombinerade för att skapa effektiva produkter med behagliga konsistenser som samtidigt är skonsamma mot huden. La Roche-Posay finns bara på apotek.

Till produktseriens egna sidor »

 

SebamedSebamed

Utgångspunkten för hudens kondition och balans är dess naturliga, lätt sura skyddslager. Sebamed har utvecklats tillsammans med hudläkare och är den första hudvårdsserie med ett pH-värde som är detsamma som hos frisk hud, dvs. 5,5. Sebamed innehåller även oljor som förhindrar uttorkning av huden och naturliga ämnen som binder fuktigheten. Alla ämnen är testade och absolut rena.

Till produktseriens egna sidor »

 

VichyVichy

Vichy-produkterna är baserade på källvatten; de är hypoallergena och täpper inte till porerna. Produkterna har framställts inom läkemedelsindustrin och har testats även på känslig hud under övervakning av hudläkare. Vichys målsättning är att förebygga och korrigera fysiologisk obalans i huden såsom uttorkning av hudytan, uppkomst av rynkor och bildande av celluliter i vävnader. Vichy iakttar etiska förfaringssätt, vilket garanterar produkternas säkerhet.

Till produktseriens egna sidor »

 

Widmer

Louis Widmer är ett schweiziskt familjeföretag som redan i över 50 år har tillverkat farmaceutiska preparat och hypoallergena hudvårdsprodukter. Det innovativa forskningsarbetet är inriktat på hudens specialbehov, varför Louis Widmer har ett nära samarbete med Europas ledande hudläkare och -kliniker. Man försäkrar sig om en förstklassig kvalitet genom att tillverka produkterna enligt de principer som gäller för farmaceutiska preparat. I Louis Widmers stora utbud ingår dermokosmetikprodukter för alla hudtyper för vård av ansikte, händer och kropp. Nästan alla produkter finns att få både milt parfymerade och oparfymerade.

Till produktseriens egna sidor »